Museumboerderij

Museumboerderij

Erve Brooks Niehof is te bereiken met een wandelpad vanaf de pannenkoekenboerderij Erve Brooks. Of per auto te bereiken. Er is een ruime parkeergelegenheid bij de museumboerderij.

De boerderij die stamt uit 1538  is alle dagen geopend voor een lunch of een bezichtiging.
Op het deel bevindt zich een leuke winkel waar talloze cadeautjes, houten speelgoed  en Achterhoekse lekkernijen uit vroegere tijden worden verkocht. Ook beschikt de boerderij over een aantal leuke zaaltjes voor een familiedag, verjaardag of bijvoorbeeld een huwelijksfeest. De Potstal is geschikt voor 40 personen Hier kunt u met uw eigen familie, vrienden, collega’s  in volledige privacy genieten van uw feestelijke gelegenheid. Ook is er de Oude Keuken voor 20 personen. Hier kunt u uw feest vieren in een omgeving van de vroeger sferen.

De grote speeltuin

Buiten op het erf is een grote speeltuin voor de kinderen met een water- en zandplek waar je zelf je water kunt pompen en een echte boomhut! Dieren ontbreken er ook niet zo zijn er twee varkens die kunnen rollen in de modder, konijnen, een muizenhuis hier kunt u de muisjes zien rondrennen en parkieten die gevoerd mogen worden en met een beetje geluk op je schouder gaan zitten… In de schuren zijn er nog oude landbouwwerktuigen en gereedschappen te vinden.
Op de zolder van de boerderij vindt u oude radio’s en televisie’s, ouderwetse klederdracht en een geologische collectie over de geologie en (pre)historie, bestaande uit; bodemvondsten, Oost Nederland op walvisjacht, heerlijkheid Borculo en de textielgeschiedenis.
Binnen is een speelhoek en staan er Oud-Hollandse spelen waar jong en oud kunnen ondervinden waar de kinderen zich vroeger mee vermaakten.